Let's join forces to reduce our waste

Maatschappelijke impact

Naast onze positieve maatschappelijke impact (de bijdrage aan toegang tot schoon water en hygiëne), hebben wij als bedrijf ook een impact op het milieu. We zijn ons hiervan bewust en nemen verantwoordelijkheid om onze impact op het milieu te verbeteren. In de afgelopen jaren hebben we dit o.a. gedaan door de productie van onze verzorgingsproducten van Zweden naar Nederland te halen (lokaal sourcen / minder transportafstand), door afscheid te nemen van amenities (kleinverpakkingen in de hotelmarkt), door het ontwikkelen van een hervulbare waterfles en uiteraard het ontwikkelen van navulverpakkingen voor onze zepen, zodat we samen met de gebruiker onze (plastic) afvalstroom kunnen verminderen.

Refill bars

Verspilling voorkomen doen we samen

Een andere belangrijke stap voor ons op het gebied van duurzaamheid is de Refill Bar in onze winkels. Een centrale plek waar iedereen zijn/haar lege fles zeep kan komen navullen uit een grootverpakking om zo de hoeveelheid verpakkingsmateriaal – en dus de hoeveelheid afval te verminderen. Verpakkingsafval verminderen en hergebruik stimuleren middels o.a. het aanbieden van navulmogelijkheden is een belangrijke pijler binnen ons duurzaamheid beleid.

Maar hoe werkt de Refill Bar dan precies? Het is eigenlijk heel eenvoudig. Op het moment dat je fles zeep (of een van de producten op het menu hieronder) op is. Kom je met je lege fles naar één van onze winkels in Amsterdam. Daar kies je een refill en spreek je een van onze medewerkers aan om je te helpen. Terwijl de fles voor jou wordt nagevuld, kan jij jezelf even hydrateren met een glas (kraan)water die je wordt aangeboden. De fles wordt na het vullen nog even schoon opgepoetst, afrekenen – en klaar ben je!

Naast dat navullen beter voor het milieu is, is het ook nog goed voor de portemonnee. We willen de overstap van een nieuwe fles kopen naar refillen namelijk graag aantrekkelijk en toegankelijk maken. Daarom betaal je voor een refill in de winkel 35% minder in vergelijking met de prijs van een nieuwe fles! Ben jij al begonnen met navullen?

Als je nog andere ideeën of feedback voor ons hebt over hoe we dingen beter kunnen doen, laat ons die dan horen via: info@marie-stella-maris.com