“Toegang tot schoon water en hygiëne voor iedereen, wereldwijd”

Water, Sanitatie en Hygiëne

Marie-Stella-Maris foundation

Met de oprichting van het bedrijf Marie-Stella-Maris is de gelijknamige stichting in het leven geroepen. Via deze stichting worden duurzame Water, Sanitatie en Hygiëne (WASH) projecten onafhankelijk geselecteerd. Op deze manier zorgen we ervoor dat de bijdrage van alle Marie-Stella-Maris producten die u koopt, ten goede komt aan de juiste projecten.

Door de projecten zorgvuldig te selecteren en ze vervolgens goed te volgen tijdens en na de realisatie, streven we ernaar dat elk project structureel bijdraagt. In dit proces werken we nauw samen met onze partner Aqua for All. Aqua for All is een non-profit organisatie opgericht door de Nederlandse watersector en staat bekend om haar expertise op het gebied van water, sanitatie en hygiëne gerelateerde uitdagingen.

Schoon drinkwater voor iedereen. Marie-Stella-Maris
Onze waterprojecten

Impact op duizenden

Sinds 2011 hebben we 14 waterprojecten kunnen steunen in verschillende landen, waaronder Oeganda, Mozambique, Bangladesh en Tanzania. Daardoor hebben al duizenden mensen duurzame toegang gekregen tot schoon water. Verbetering van water, sanitaire voorzieningen en hygiëne werken samen om de algehele gezondheid te verbeteren. Toegang tot sanitaire voorzieningen, zoals eenvoudige latrines in gemeenschappen, voorkomt besmetting van drinkwater door menselijk afval en vermindert infecties. Naast de waarde van geredde levens, zijn er nog andere voordelen van toegang tot schoon water. Zoals een hogere economische productiviteit, meer tijd voor onderwijs en besparingen op de dokterskosten.

bijdragen

Door te doneren

Wil je direct een steentje bijdragen en meer mensen helpen aan toegang tot schoon water, sanitaire voorzieningen en hygiëne? Dat kan! Plaats een bestelling in onze webshop voor jezelf (of een ander) en maak impact.