Proud to be BCorp

Marie-Stella-Maris is BCorp Certified

Marie-Stella-Maris is trots om BCorp gecertificeerd te zijn! Dit betekent dat we voldoen aan de hoogste normen voor maatschappelijke en ecologische impact. Maar dit is slechts het begin van onze reis. We blijven ons ontwikkelen en streven voortdurend naar nog meer verbeteringen om positieve impact te maken.

Wat is BCorp?

BCorp is een wereldwijde beweging van bedrijven die streven naar een betere wereld. Het BCorp certificaat wordt toegekend aan bedrijven die sociale en milieuvriendelijke prestaties, verantwoordelijkheid en transparantie hoog in het vaandel hebben staan. Het is een erkenning van onze inzet om positieve veranderingen te realiseren.

Impact highlights

Bekijk hier de highlights van onze reis naar positieve impact op mens en planeet.

Planet

Refill

Met onze duurzame navulverpakkingen en onze Refill Station in onze winkels maken we navullen gemakkelijk en toegankelijk. Samen met Sustainalize hebben wij berekend wat je bespaart aan afval en CO2 als je een refill pouch koopt in plaats van een nieuwe fles zeep – dit loopt op tot wel een besparing van 72%!

Planet

Natuurlijke formuleringen

Al onze hand, body en hair care producten worden in Nederland geproduceerd en zijn samengesteld uit effectieve ingrediënten, waarvan ten minste 96% van natuurlijke oorsprong. Onze care producten zijn 100% vegan en vrij van parabenen, siliconen, petrochemische stoffen,(water)vervuilende microplastics en de vervuilende sulfaten SLS en SLES.

People

Duurzame waterprojecten

Met elke aankoop die je doet, draagt Marie-Stella-Maris 2,5% van de omzet bij aan duurzame waterprojecten over de hele wereld. Sinds 2011 hebben we samen met onze klanten en partners al meer dan 2,1 miljoen euro kunnen bijdragen, waarmee we meer dan 100.000 mensen hebben kunnen voorzien van schoon water. Meer weten of ook bijdragen? Ontdek meer over de Marie-Stella-Maris Foundation.

Impact report 2023

Onze impact reports schetsen onze verantwoordelijkheden en de stappen die we ondernemen om elk doel te bereiken. Lees de vooruitgang die we al hebben geboekt, samen met onze ambities en uitdagingen, in het Impact Report van 2023.