5 Tips voor een lente-proof interieur

Het is lente! We kunnen weer genieten van lange, zonnige dagen en de natuur die volop in bloei staat. Natuurlijk wil je ook thuis zo lang mogelijk nagenieten van het voorjaar. Met deze vijf tips update jij je interieur met de frisse, heldere kenmerken van de lente. 

tip 1

De grote schoonmaak

Een nieuw interieur begint met een grote schoonmaak. Het huis opruimen en verfrissen zorgt voor rust in je hoofd en creëert een schoon canvas voor nieuwe ideeën. Kom je om in te veel spullen? Dan is nu de perfecte timing om kritisch te bekijken welke spullen je nou echt nodig hebt. Weet je al dat het in de kast verdwijnt, doe het dan weg: doneer het, bijvoorbeeld aan de kringloopwinkel, of verkoop het via een website voor tweedehands spullen. Zo maak je altijd een ander blij!

Tip 2

Linnen

Tijdens de lente genieten we van langer daglicht. Na een zonnige dag op het terras of na een ontspannen wandeling op het strand, is het fijn om thuis na te genieten van de avondzon. Met gordijnen van linnen textiel laat je het licht nog iets doorschemeren in je huis en ontstaat er een mooi lichtspel in je interieur. Linnen is een zacht en natuurlijk materiaal, waardoor je de natuur ook weer naar binnen haalt. Daarnaast kun je linnen ook toepassen op kussens of mooie theedoeken. 

Tip 3

Frisse geuren

Introduceer de lente met frisse geuren die de bloeiende natuur nabootsen. Gebruik voor je interieur onze verfrissende Roomspray in Lemon Notes met geurtonen van citroen, bergamot en vetiver, of de Roomspray in Objets d’Amsterdam met geurtonen van groene thee, citrusakkoorden en salie. Door de stijlvolle glazen fles kun je de roomspray ook laten staan op een tafeltje of in een open boekenkast.

Deze geuren zijn ook beschikbaar als geurkaars, om in de avond na te genieten van een heldere lentedag, of als geurstokjes voor frisheid de hele dag door. 

Tip 4

Vintage

Je interieur een nieuwe look geven hoeft niet altijd met nieuwe spullen. Zeker in de huidige samenleving proberen we overconsumptie tegen te gaan en letten we op ons impact op het milieu. Check daarom altijd websites of markten voor tweedehands spullen: hier zitten regelmatig unieke parels tussen voor een goede prijs! Een vintage lamp uit de jaren 70 of een marmeren bijzettafel kan zomaar jouw nieuwe eyecatcher zijn voor dit seizoen. 

Tip 5

Unieke glazen

Een trend voor het komende seizoen zijn glazen met een uniek design. Van een bobbelige vaas die handgeblazen is tot gekleurde drinkglazen met een leuk randje: jouw favoriete dorstlessers staan er altijd stijlvol bij. Ben je op zoek naar een lekkere mocktail- of cocktailrecept voor je volgende tuinfeest? Bekijk dan onze siropen in vier de unieke smaken Rhubard, Ginger, Elderflower en Cassis.