Winter Skincare Routine

Winterse kou en lage luchtvochtigheid: naarmate de temperaturen dalen, kan de huid droger aanvoelen. Tijd om je huid extra te verzorgen! Lees verder over onze doeltreffende winter skincare routine voor je lichaam en ontdek welke krachtige, natuurlijke ingrediënten een essentiële rol kunnen spelen bij het behouden van een gezonde huidbarrière.

milde reiniging

Hydraterende Body Wash

Je huid reinigen is de eerste stap in je body care routine. Kies een body wash die mild reinigt en zacht is voor de huid. Extra fijn als de body wash met verzorgende ingrediënten is geformuleerd zodat het je huid extra verzorgd, zoals glycerine, coco-glucoside en aloë vera.

  • Glycerine is een huidherstellend ingrediënt, wat betekent dat het een stof is die van nature in de huid voorkomt en helpt het normale evenwicht en de hydratatie te herstellen. Het helpt de huid er gezond uit te zien en aan te voelen, beschermt tegen uitdroging en helpt het vochtgehalte van de huid op peil te houden.

  • Cocos-glucoside is een mengsel van niet-drogende vetalcohol uit kokosolie en de suiker glucose en functioneert voornamelijk als mild reinigingsmiddel. Daarnaast is dit ingrediënt bewezen om zachtheid te geven aan de huid.

  • Aloë vera staat bekend om zijn hydraterende en ontskeningsremmende werking. Heb je tijdens de winter vaak last van een droge, rode huid? Dan kunnen body care producten met aloë vera helpen om de huid te hydrateren, kalmeren en roodheid te verlichten.

Exfoliërend en regeneratief

Verzorgende Scrub

Voelt jouw huid zo droog aan, dat het zelfs gaat schilferen? Gebruik dan een body scrub om de huid te exfoliëren. Hiermee verwijder je de droge, dode huidcellen en geef je je huid de kans om nieuwe huidcellen aan te maken - een scrub werkt dus niet alleen exfoliërend, maar ook regeneratief!

Kies voor een exfoliant die de huid tegelijkertijd voedt, zodat je huid niet irriteert, geen vocht verliest en de huid extra voedt. Onze body scrubs zijn geformuleerd met natuurlijke scrubdeeltjes van abrikozenzaad of zeezout en verrijkt met zonnebloemzaadolie of hennepzaadolie om de huid intens te verzorgen en hydrateren.

  • Zonnebloemzaadolie is een natuurlijke, niet-geurende plantenolie die verzachtend werkt. De olie helpt de huid te hydrateren en kalmeren. Daarnaast zit het boordevol goede vetzuren en vitamine A, C, D en E die perfect zijn voor het verzorgen van een droge en/of vochtarme huid.

  • Hennepzaadolie is rijk aan omega-vetzuren, die fungeren als essentiele bouwstenen voor je huidoppervlak. Het versterkt en hydrateert de huid en laat het zacht en comfortabel achter.

Een van de meest voorkomende symptonen tijdens deze koude winterdagen zijn droge handen. Omdat je handen vaak minder goed beschermt zijn met kleding, zijn ze meer kwetsbaar voor de droge, koude lucht. Verzorg je handen daarom extra goed met onze limited edition Hand Care set met de exfoliating hand soap en de hand lotion. De exfoliating hand soap is geformuleerd met natuurlijke scrubdeeltjes van granaatappel en upcycled rozenbottelolie, rijk aan vitamine C en vitamine A.

Hydraterend en verzachtend

Voedende Body Lotion & Body Cream

Een must tijdens de koude dagen - hydrateer de huid met een rijke body lotion! Het fijne aan een body lotion is dat de formule hydrateert, maar ook snel intrekt. Is je huid toe aan meer verzorging? Dan kan de rijke structuur van de body cream heerlijk op de huid aanvoelen, naast dat het je huid intens voedt.

De basis van onze body lotion en body cream is sheabutter. De body lotion is daarnaast verrijkt met hazelnootolie en de body cream met zoete amandelolie om de huid te hydrateren, voeden en beschermen.

  • Shea boter is een plantenlipide gewonnen uit de karite en is een rijke bron aan antioxidanten zoals vitamine E die helpen de huid te verzachten en voeden. Shea boter helpt de huid vocht vasthouden, herstelt de droge huid zichtbaar en werkt anti-aging.

  • Hazelnootolie is een natuurlijke plantenolie, rijk aan voedende vetzuren. Het voelt licht aan op de huid, smeert gemakkelijk uit en trekt snel in de huid.

  • Zoete amandelolie is een natuurlijke olie die de huid intens voedt en helpt te hydrateren. Het niet-geurende ingrediënt laat een stralende, gevoede huid achter.
Intense hydratatie en subtiele glow

Rijke Dry Body Oil

Een dry body oil is ideaal als je toe bent aan intense hydratatie, maar op zoek bent naar een formule die snel intrekt. Gebruik het als een toevoeging op je body lotion of body cream om je huid diep te voeden, of als alternatief voor een zachte huid met een niet-plakkerige, subtiele glow.

De formule van onze dry body oil is verrijkt met gouden zeewier, zoete amandelolie en upcycled cactusvijgolie die rijk zijn aan vitamine A en E. Deze drie natuurlijke ingrediënten zijn zeer effectief in het herstellen, hydrateren en verzachten van de huid.

Complete Body Care sets

Graag alle body care producten proberen? Ontdek dan onze Festive gift sets, waarbij alle body care essentials zorgvuldig zijn gecureerd. Kies voor de Body Care Essentials set met een dry body oil, body wash, body scrub en lip balm in handige travel-size formaten om overal mee naar toe te nemen. Of geef jezelf de Luxurious Body Gift Set cadeau, met een full-size foaming body wash, body scrub, body cream en een geurstokje om je badkamer te transformeren in een heerlijke spa.

''Ook in de winter is SPF essentieel om je huid te beschermen tegen UV-straling''

zonbescherming en hydratatie

Bescherming met SPF

Ook in de winter blijft SPF belangrijk! Zeker als je van plan bent de komende maanden op skivakantie te gaan. Hoog in de bergen is de UV-straling namelijk hoog. Hoe hoger je in de bergen bent, hoe hoger de straling. Daarbij komt ook kijken dat de sneeuw de UV straling weerkaatst. Een zonnebrandcrème met hoge SPF 50 is daarom essentieel om de huid te beschermen tegen hoge UV-stralen.

Onze minerale zonnebrandcrème voor het gezicht met SPF 50 beschermt niet alleen tegen UVA en UVB-stralen, maar heeft ook hydraterende ingrediënten zoals gouden zeewier en zee-algen die rijk zijn aan antioxidanten om de huid verzorgen. Ideaal om tijdens de koude (ski)dagen de huid te beschermen én een droge huid te voorkomen.

  • Gouden zeewier versterkt de bescherming tegen schadelijke invloeden van de zon. Dit plantje uit de zee werkt ontstekingsremmend en verzachtend, verbetert de hydratatie van de huid en gaat pigmentatie tegen.

  • Zee-algen zijn rijk aan vitaminen en mineralen om hydratatie van de huid te verbeteren en vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan. Vaarwel droge huid!
Rijk en voedend

Zachte Lip balm

In de winter hebben de meeste mensen last van droge lippen. Lippen bestaan uit een dunnere huid, waardoor ze kwetsbaarder zijn voor droge, koude lucht. Bescherm en verzorg je lippen daarom met een balsem die rijk is aan voedende oliën.

De award-winning lipbalm is verrijkt met sheaboter, jojoba, amandel- en castorolie: natuurlijke ingredienten die bekend staan om de huid te hydrateren en voeden.