Verzorg je huid met onze Sun Care hero ingrediënten

Door een verhoogde blootstelling aan UVA en UVB stralen, is je huid vaak toe aan extra verzorging. Onze sun care formules zijn verrijkt met natuurlijke en effectieve ingrediënten die de huid beschermen, verzorgen en hydrateren. Deze werkzame ingrediënten zitten vol vitamines, mineralen en antioxidanten die bijdragen aan de gezondheid van de huid. Ontdek welke ingrediënten onze formules verrijken die zorgen voor een stralende en vitale huid.

Gouden zeewier

Het ingrediënt gouden zeewier versterkt de bescherming tegen schadelijke invloeden van de zon. Doordat gouden zeewier in ondiep water groeit, heeft dit plantje zelf een beschermend mechanisme ontwikkelt tegen UVA en UVB stralen. Heb je in de zomer vaker last van een droge huid? Gouden zeewier is een rijke bron aan mineralen die de huid hydrateren. Daarnaast werken deze natuurlijke mineralen ook ontstekingsremmend en verzachtend. 

De formules van de Minerale Zonbescherming en de Dry Body Oil zijn verrijkt met gouden zeewier. 

Zee algen

UVA stralen kunnen de huid schaden en huidveroudering versnellen. Zee algen zijn rijk aan natuurlijke antioxidanten en vitamines die huidveroudering tegen gaan. Daarnaast verbeteren ze de hydratatie van de huid. Algen helpen namelijk vocht uit de omgeving naar binnen te trekken, maar hebben ook het uniek vermogen om dit vocht vast te houden, waardoor de huid zacht en gehydrateerd aanvoelt. 

De formule van de Minerale Zonbescherming is verrijkt met zee algen.

Upcycled cactusvijgolie

Deze natuurlijke olie is rijk aan vitamine E. Dit is een krachtige antioxidant, die de droge huid hydrateert, voedt en verzacht. Deze olie trekt snel in en laat de huid gerevitaliseerd achter. Dit natuurlijke ingrediënt wordt gewonnen uit de zaadjes van vijgen die aan de Prickly Pear cactus groeien. Onze cactusvijgolie is eveneens een upcycled ingrediënt, een reststroom die anders verloren zou gaan. 

De formule van de Dry Body Oil is verrijkt met upcycled cactusvijgolie, naast de zoete amandelolie en gouden zeewier. 

Hennepzaadolie

Rijk aan de vetzuren Omega 3 en 6 werkt hennepzaadolie voedend en ontstekingsremmend voor de huid. Onderzoek heeft bewezen dat het kan helpen bij huidproblemen als eczeem en acne. Naast de kalmerende werking van deze natuurlijke olie, bevordert het ook het herstel en de groei van nieuwe huidcellen. Een essentieel ingrediënt voor een zachte en gehydrateerde huid. 

De formule van de Deep Salt Body Scrub is verrijkt met hennepzaadolie.

Zeezout

Zeezout is een natuurlijke exfoliant die helpt dode huidcellen te verwijderen. Zout is rijk aan mineralen zoals kalium, magnesium en calcium die ontstekingsremmend zijn en de huid versterken. Daarnaast heeft het antimicrobiële eigenschappen, waardoor het een effectief ingrediënt is om je huid diep te reinigen.

Wij vinden het belangrijk om onze ingrediënten zo lokaal mogelijk te sourcen, om op die manier ons impact op het milieu te verminderen. Het zeezout dat is toegevoegd aan de Deep Salt Body Scrub komt uit Zeeland. Daarnaast is de body scrub verrijkt met upcycled calcietkorrels, een natuurlijke scrubkorrel afkomstig uit Nederlands drinkwater wat anders verloren zou gaan.