Natural Care

In de kern draait het bij ons om zorg – zowel voor jouw huid als voor het milieu. Ontdek hoe onze natuurlijke body care essentials jouw huid maximaal verzorgen met minimale impact op het milieu.

Good for skin, kind to water

Onze hand-, body- en haircare essentials worden zorgvuldig samengesteld met natuurlijke en effectieve ingrediënten. De formuleringen bestaan voor ten minste 96% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong en zijn bovendien altijd vegan. Deze doordachte samenstellingen zijn ontworpen om de gezondheid en veerkracht van jouw huid te verbeteren, maar ook om onze impact op het milieu te beperken.

Natuurlijke ingrediënten hebben namelijk een hogere biologische afbreekbaarheid dan systethische alternatieven. Dit betekent dat ze gemakkelijker afgebroken kunnen worden in het milieu, wat de impact op waterbronnen kan verminderen.

Daarom zijn onze body care essentials altijd vrij van schadelijke stoffen zoals parabenen, siliconen, petrochemicaliën, vervuilende microplastics en de sulfaten SLS en SLES. Op deze manier verzorg je niet alleen jouw huid, maar draag je ook bij aan het behoud van schone wateren en een gezond milieu.

Upcycled

Wanneer mogelijk gebruiken we ook upcycled ingrediënten - dit zijn restproducten van een ander productieproces die anders verloren zouden gaan. In plaats daarvan worden ze hergebruikt en omgezet in waardevolle ingrediënten voor onze care producten. Denk hierbij aan de upcycled cactusvijgolie in onze Dry Body Oil en upcycled calciet die als scrubkorrels worden gebruikt in onze Deep Salt Body Scrub. Op deze manier verminderen we afval en geven we waardevolle materialen een tweede kans.