Meet the artist: Mette Broekman

In het kader van Valentijnsdag heeft artist Mette Broekman een kunstwerk gemaakt speciaal voor Marie-Stella-Maris met als thema geur en de liefde. Wij spraken met Mette Broekman over haar werk en hoe ze tot dit abstracte kunstwerk is gekomen.

Kan je ons vertellen wie je bent en hoe je bent begonnen als grafisch vormgever?


Al zo lang ik mij kan herinneren ben ik altijd creatief geweest. Als kind zat ik op de knutselclub, altijd bezig met dingen maken, en later ben ik naar de kunstacademie gegaan. Daarna ben ik, na een korte periode voor een reclamebureau te hebben gewerkt, voor mezelf gaan werken.

Wat typeert jouw werk?

Mijn werk typeert zich voornamelijk door het gebruik van analoge technieken. Ik begin altijd handmatig, met bijvoorbeeld schilderen, zeefdruk of collage. Daarna maak ik een doorvertaling naar digitaal waardoor een uniek analoog ontwerp breed toegepast kan worden.

Wat inspireerde jou voor het maken van deze serie “Smells Like True Love”?

Ik wilde door middel van een abstract en minimalistisch portret een neutraal persoon neerzetten, liefde voor iedereen. De nadruk ligt op de neus en mond waarmee het concept geur en liefde wordt uitgelicht. De kleuren zijn gebaseerd op alle vijf de geuren van Marie-Stella-Maris om zo een mooie connectie te leggen!

Welke geur tovert een lach op jouw gezicht?

Ik ben een absolute fan van de geur No.09 Lemon Notes! De frisse citrus tonen doen me denken aan de zon en fijne zomervakanties.

Als mensen geïnteresseerd zijn in jouw werk, waar kunnen
ze je vinden?

Mijn werk is te zien op mijn website www.mettebroekman.nl en op mijn Instagram account instagram.com/mette_broekman

Win een limited-edition artprint t.w.v. €225,-!

Win een exclusieve en gesigneerde editie van de limited-edition art print van Mette!

Shop van 2 t/m 14 februari jouw Valentijnscadeau online of in de winkel en schrijf je in voor onze nieuwsbrief om automatisch mee te doen met deze win-actie. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.