Bij onze care producten vinden wij het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van zo natuurlijk mogelijke ingrediënten. Een stralende gezonde huid begint bij de juiste beauty care. De formules van ons clean beauty assortiment zijn verrijkt met verschillende natuurlijke en effectieve ingrediënten. Deze ingrediënten zijn mild, veilig en dragen bij aan de gezondheid van de huid. Daarnaast zit er niets in de formules wat er niet thuis hoort! Alle clean beauty producten zijn vrij van (water)vervuilende microplastics, de uitdrogende sulfaten SLS en SLES, parabenen, siliconen en petrochemische ingrediënten.

Ben jij benieuwd wat onze ingrediënten met jouw huid doen?

Aloë Vera

Dit groene plantje is rijk aan antioxidanten en staat bekend om zijn kalmerende werking. Aloë vera kan daarom helpen bij huidirritaties. Dit ingredient helpt de huid te verzachten en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Ook is het erg hydraterend en daarom geschikt om de droge huid te herstellen.

De formule van onze Foaming Body Wash bevat aloë vera.

Minerale zonbescherming SPF 30 en 50

Gouden zeewier

Heb je vaak last van een droge huid? Gouden zeewier is een rijke bron aan mineralen die de huid hydrateren, maar ook ontstekingsremmend en verzachtend zijn.

Doordat gouden zeewier in ondiep water groeit, heeft dit plantje zelf een beschermend mechanisme ontwikkelt tegen UVA en UVB stralen. Dit ingrediënt is daarom ook toegevoegd aan onze zonnebrandcrèmes.

De formules van de Minerale Zonbescherming en de Dry Body Oil zijn verrijkt met gouden zeewier. 

Shea butter

Als je last hebt van een droge huid, dan is Shea butter het perfecte ingrediënt voor in jouw care routine. Shea butter is een 100% natuurlijke plantaardige boter. Het is een plantenlipide gewonnen uit de noten van de shea boom (karité boom). Het is een rijke bron aan antioxidanten zoals vitamine E, die helpen de huid te verzachten en te voeden. Onze body lotion met Shea butter helpt de huid vocht vasthouden, te hydrateren en hersteld de droge huid zichtbaar.

De formules van onze Body Lotion, Hand Lotion, Body Cream en Hand Cream bevat shea butter.

Zonnebloemolie

Heb je een vochtarme of droge huid? Zonnebloemolie is een natuurlijke, niet-geurende plantenolie die zeer verzachtend werkt voor de huid. De zonnebloemolie wordt gewonnen uit de pitten van de zonnebloem. Zonnebloemolie zit vol met voedzame omega-6 vetzuren en vitamine D en E, waardoor het ook perfect is voor een jonge en vettige huid! De olie heeft ook het unieke vermogen om cellen te helpen vocht vast te houden. Door het gebruik van o.a. onze hand lotion blijft de huid langer gehydrateerd en kalm.

De formules van onze Hand Lotion, Body Scrub en Hand Cream bevat zonnebloemolie.

Abrikozenpit

Abrikozenpitjes in beauty producten staat bekend als een natuurlijk en effectief scrubmiddel voor een droge huid. De fijne deeltjes zorgen ervoor dat de dode en beschadigde huid verdwijnt. Door onze scrub in jouw beauty routine te integreren, creëer je een gladdere, gezondere huid met betere doorbloeding. De scrub bevat ultrafijne fijngeknepen pitjes, waardoor dode huidcellen verwijdert worden. Bovendien bevatten abrikozenpitjes boordevol vitamine E!

De formule van onze Body Scrub bevat abrikozenpitjes.

Hazelnootolie

Hazelnootolie is rijk aan vitamine E. De olie bevat verzadigde en voedende vetzuren die de huid hydrateren en soepel houden, dus perfect voor een rijpere huid! Onze body lotion  houdt de huid zacht en stevig en door zijn milde samentrekkende werking worden fijne lijntjes minder zichtbaar. Plantenolie voelt licht aan, smeert gemakkelijk uit en trekt snel in de huid.  

De formule van onze Body Lotion bevat hazelnootolie.

Zoete amandelolie

Heb jij last van een gevoelige of droge huid? Zoete amandelolie is een natuurlijke olie die de huid intensief voedt en helpt te hydrateren. Dit niet-geurende ingrediënt laat een stralende, gevoede huid achter, doordat het rijk is aan vitamine A,B en E. De olie voedt en ondersteunt het herstellende vermogen van de huid. Met het gebruik van onze body cream voorkom je irritaties op de huid.   

De formule van onze Body Cream bevat zoete amandelolie.

Upcycled cactusvijgolie

Een natuurlijke olie die rijk is aan vitamine E. Het hydrateert, voedt en verzacht de droge huid dankzij zijn krachtige antioxidanten. Deze olie trekt snel in en laat de huid gerevitaliseerd achter.

Cactusvijgolie wordt gewonnen uit zaadjes van vijgen die aan de Prickly Pear cactus groeien. Onze cactusvijgolie is eveneens een upcycled ingrediënt, een reststroom die anders verloren zou gaan. 

De formule van de Dry Body Oil is verrijkt met upcycled cactusvijgolie, naast de zoete amandelolie en gouden zeewier. 

Hennepzaadolie

Hennepzaadolie werkt voedend en ontstekingsremmend voor de huid doordat de olie rijk is aan Omega 3 en 6 vetzuren. Onderzoek heeft bewezen dat deze olie kan helpen bij huidproblemen als eczeem en acne: naast de kalmerende werking van deze natuurlijke olie, bevordert het ook het herstel en de groei van nieuwe huidcellen. Een essentieel ingrediënt voor een zachte en gehydrateerde huid. 

De formule van de Deep Salt Body Scrub is verrijkt met hennepzaadolie.