We geloven in het belang van regelmaat – routines die je houvast geven – vooral tijdens drukke periodes in je leven. Gun jezelf de ruimte om nieuwe rituelen te integreren in je leven die jou rust geven. Inspiratie nodig om routines te vinden die bij jouw drukke levensstijl passen? Met onze simpele, heldere tips geef je jouw wellbeing een boost met rustgevende rituelen die goed in je leven te integreren zijn.

5 Tips voor rustgevende routines

1. Heldere start van de dag

Start je dag rustig op. Gaat de wekker of slaap je uit, dat maakt niet uit. Open je ogen, rek je uit en zwaai je benen uit je bed. Zorg dat je naast je bed een glas kraakhelder water hebt staan. Drink elke ochtend allereerst een glas water om de dag goed van start te gaan. Water is een natuurlijke detox waarmee je afvalstoffen uit je lichaam spoelt. Dit is ook bevorderlijk voor je huid en geeft het een natuurlijke glans. Daarnaast is water op kamertemperatuur goed voor de bloedcirculatie en spierontspanning. Een glas helder, schoon water, zorgt voor een heldere start van de dag – goed voor je innerlijke en uiterlijke gezondheid.

2. Verfris je lijf, verfris je geest

Als je dag van start is gegaan is het tijd voor een verfrissende douche. Probeer eens koud te douchen. Dit is niet alleen energiebesparend, maar vooral ook een geweldige opfrisser voor je huid, want door het verstrakkende effect van het koude water krijg je een frisse look. Het heeft zelfs een vetverbrandende werking en is goed voor de weerstand. Om er aan te wennen, kan je de laatste 30 sec van je douche de kraan op koud zetten. Let erop dat je rustig blijft ademen en ontspannen blijft staan. Het is even een struggle waar je doorheen moet, maar het is het helemaal waard.  Koud douchen geeft je dagelijks hetzelfde gevoel als een winterse strandwandeling – die verfrissing die je helemaal ready to go maakt voor de rest van de dag. Gebruik tijdens je douche onze Body Wash Voyage Vétiver en je ruikt zo fris als een zilte zeebries. Door het gebruik van tonen van vetiver, salie en zeezout ruik je niet alleen fris, het voelt ook heerlijk crisp als de zee. Dit verkwikkende gevoel bevordert innerlijke kalmte.

3. Zoek de natuur op

“De natuur geeft ons de prachtige gelegenheid om te ontsnappen aan de dagelijkse ratrace en onze gedachten te ordenen, waardoor we een clean mind kunnen ervaren”, zegt Nicola Dow, founder van Wildway dat natuurreizen organiseert. Maar je hoeft niet ver op reis te gaan om de natuur te ervaren. Zorg ervoor dat je de natuur om je heen onderdeel maakt van je dagelijkse routines. Hoe meer je natuur weet te integreren in je dagelijkse leven, hoe beter het is voor je gemoed én je fysiek. Ga wandelend naar je werk of pak de fiets, maar neem vooral een omweg langs het bos, de polder of de zee. Hoef je niet naar je werk te gaan dan is dat bij uitstek het moment om de Nederlandse stranden te bezoeken.

Volgens het BlueHealth project (een Europees onderzoek naar de relatie tussen urban planning, gezondheid en klimaat) hebben mensen die op het strand wandelen minder last van stress en ervaren zij een verhoogd geluksgevoel. Daarnaast biedt lopen op het strand meer uitdaging en afwisseling. Het zonlicht op het strand bevat veel vitamine D, zelfs in de winter, wat noodzakelijk is voor een gezonde botontwikkeling en immuniteit. En onderschat de kracht van water niet. Het zien, horen en voelen van de repeterende golven helpt ook stressverlagend. Maak dus regelmatig een fikse wandeling en voel wat de zeewind, het mulle zand en de golven met je doen. Adem het allemaal in en je voelt je hoofd tot rust komen

"Met momenten in je leven die als vanzelfsprekend gaan en naadloos bij jouw levensstijl passen, bouw je routines op die je in balans brengen en houden."

4. Focus op jezelf en ga offline thuis

Je dagelijkse routines thuis worden ook te vaak beïnvloed door het digitale leven. Er is altijd een bericht om te lezen, een filmpje te kijken of een mail te beantwoorden. Leer jezelf aan om momenten te pakken waarbij je geheel offline bent. Zet je telefoon stil of op focus modus. Je kan zelfs per app instellen dat deze tijdelijk ontoegankelijk zijn. Er zijn mooie doosjes en trays die speciaal gemaakt zijn om je telefoon uit het zicht op neer te leggen. Weet je even niet wat je dan kunt doen? In deze blog delen we onze tips voor heerlijke, ontspannende maar vooral offline activiteiten thuis.

5. Geur in huis

Onze inspiratie halen we uit van alles om ons heen. Dat kan uit kunst, muziek of de natuur komen. We raakten geïnspireerd tijdens een strandwandeling langs de Nederlandse kust. Dit hebben we doorvertaald in onze nieuwste geur Voyage Vétiver. Met Voyage Vétiver nemen we je mee op reis langs de zilte zeewind met o.a. tonen van vetiver, salie en zeezout. Als jij, net als wij, de rust en kalmte na je strandwandeling nog langer vast wilt houden dan is Voyage Vétiver de geur voor jou. Was je handen thuis met de hand soap nadat je schelpen op het strand hebt verzameld en je bent gelijk weer aan de kust. Door de routines te koppelen aan een vaste geur, zal je geest vanzelf in de juiste ontspannen staat komen zodra je neus de geur oppikt.