Wat is shea butter?

Bij Marie-Stella-Maris formuleren wij onze natuurlijke body care essentials met ten minste 96% natuurlijke ingrediënten. Een van de ingrediënten die onze body creams en body lotions verrijken is shea butter: een natuurlijk ingrediënt dat de huid intensief voedt en hydrateert. Lees verder en ontdek de voordelen van shea butter in onze body care essentials.

Shea butter, ook wel karitéboter genoemd, wordt gewonnen uit de noten van de sheaboom (Vitellaria paradoxa), die in de uitgestrekte savannes van West-Afrika groeit. De productie van sheabutter is een zorgvuldig en traditioneel proces dat meestal door vrouwen in lokale gemeenschappen wordt uitgevoerd. Het begint met het verzamelen van de noten, die vervolgens worden gedroogd, geroosterd en gemalen om een rijke, dikke pasta te maken. Deze pasta wordt dan gekookt om de boterachtige substantie te extraheren die wij kennen: een romige, vetachtige substantie met een subtiele, nootachtige geur.

Shea butter smelt bij lichaamstemperatuur, wat het ideaal maakt voor huidverzorging. Dankzij de rijke samenstelling van vitaminen, vetzuren en antioxidanten biedt shea butter die essentieel zijn voor een gezonde huid.

Vitaminen A en E

Vitamine A helpt bij celvernieuwing en vermindert fijne lijntjes en rimpels. Vitamine E staat bekend om zijn antioxidatieve eigenschappen, beschermt de huid tegen schade door vrije radicalen en versterkt het de huidbarrière.

Essentiële Vetzuren

Sheabutter bevat een hoge concentratie aan essentiele vetzuren. Deze vetzuren dragen bij aan de hydraterende en verzachtende eigenschappen van sheabutter, waardoor de huid soepel en gehydrateerd blijft.

Antioxidanten

Naast vitamine E bevat sheabutter antioxidanten die de huid helpen beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.