5 tips om je haar extra te verzorgen deze zomer

Vaak weten we wel dat onze huid in de zomer meer verzorging, hydratatie en bescherming nodig heeft tegen de schadelijke zon. Maar hoe zit dat met ons haar? UV stralen, zout zeewater en chloor uit het zwembad hebben vaak geen goede invloed op de gezondheid van het haar en de hoofdhuid. Heb je het gevoel dat je haar in de zomer vaak droog en futloos aanvoelt? Of ervaar je dat je haarkleur verandert? Lees dan onze tips en ontdek hoe jij je haar extra verzorging en bescherming kunt bieden tegen invloeden van buitenaf.

Tip 1

Verzorgende shampoo

Door sterke UV stralen en zwemmen in de zee en zwembadwater, heeft je haar extra hydratatie en verzorging nodig. Een hydraterende shampoo is dus een must! Met onze natuurlijk formule zonder siliconen en parabenen reinigt de shampoo je haar mild, terwijl het tegelijkertijd hydrateert en verzorgt.

Dankzij de groene thee, salie en citrustonen van onze iconische No.12 Objets d’Amsterdam geur biedt het ook nog eens een sprankelende geursensatie in de douche. Of kies juist voor No.03 Poivre Noir Frais met de tonen van zwarte peper, geranium en lavendel voor een ontspannende geurervaring.

Tip 2

Beschermende conditioner

Naast verzorging, is ook bescherming tegen schade van buitenaf een onmisbare stap. Onze versterkende conditioner herstelt en beschermt het haar met tarweproteïne en pro-vitamine B5. Deze unieke ingrediënten zorgen voor een zijdezacht en glanzend resultaat. De perfecte opvolging van onze shampoo, waarmee je een complete haarverzorgingsroutine creëert die het haar ultiem hydrateert, voedt en beschermt in de zomer!

Tip 3

Draag een hoed

Een extra manier om je haar te beschermen tegen de zon is het dragen van een hoed. Zo voorkom je te veel hitte op het haar en eventuele verkleuring als je haar is opgelicht. Het is aan te raden om tussen 12.00 en 15.00 uur de zon te vermijden, dus dan is een stijlvolle hoed perfect om jezelf tegen sterke UV stralen te weren. 

Foto: @b_charis

Tip 4

Je haar uitspoelen met kraanwater 

In de zomer vinden we het heerlijk om even een frisse duik te nemen in de zee of te dobberen in het zwembad! Maar juist dan is het belangrijk om ook goed je haar te beschermen. Het zout in de zee en het chloor in zwembadwater kan je haar namelijk flink uitdrogen. Spoel je haar daarom altijd uit met kraanwater nadat je een frisse duik hebt genomen. Zo verwijder je zout en chloor van je haar, en voorkom je dat je haar uitdroogt of verkleurt. 

tip 5

Kam met wijde tanden

Heb je je haar uitgespoeld met water en wil je een glad resultaat? Borstel je haar dan niet, maar gebruik een kam met wijde tanden om je haar te ontwarren. Nat haar is namelijk sneller breekbaar. Met een kam heb je veel minder kans op haarbeschadigingen dan met een borstel. Heb je krullend haar, dan is het aan te raden om te kammen tijdens het spoelen, zodat je er makkelijker doorheen komt en zorgt voor minder spanning en belasting op je haar.