Wij vinden dat iedereen in de wereld het recht heeft op schoon (drink)water en goede hygiëne. Met de verkoop van mineraalwater, natuurlijke body care en luxe huisparfums, dragen wij hieraan bij. Wij doneren een recordbedrag van €401.020 tijdens Wereldwaterdag naar de gelijknamige stichting, Marie-Stella-Maris Foundation. Wij willen al onze partners bedanken en iedereen die het afgelopen jaar een product van Marie-Stella-Maris heeft gekocht, samen maken we écht een verschil!

“1 op de 4 mensen in de wereld heeft geen toegang tot schoon drinkwater.”

Wereldwaterdag 2023

Aandacht voor water

Woensdag 22 maart is het Wereldwaterdag 2023. Jaarlijks wordt er op deze dag door de Verenigde Naties extra aandacht gevraagd voor de wereldwaterproblematiek. Overheden en bedrijven worden opgeroepen om dit aan een breed publiek kenbaar te maken en in actie te komen. Ook Marie-Stella-Maris geeft deze maand nog meer aandacht aan het belang van water en roept haar klanten, partners en media op ditzelfde te doen. Meer bijdragen?

Sustainable Development Goals

De Sustainable Development Goals zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Deze doelen zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties. Wij staan voor schoon (drink)water, wereldwijd en dragen dus bij om goal 6 te behalen: Verzeker toegang tot duurzaam beheer van water en sanitatie voor iedereen.

Universele toegang tot drinkwater, sanitaire voorzieningen en hygiëne is van cruciaal belang voor de wereldwijde gezondheid. Om tegen 2030 een universele dekking te bereiken, moeten de huidige vorderingen verviervoudigen. Het bereiken van deze
doelstellingen zou jaarlijks 829.000 levens redden.

“Het maakt me enorm trots om onze sociale bijdrage elk jaar weer te zien groeien. We zijn er uiteraard nog lang niet, maar elke aankoop doet er toe. Samen maken we echt een verschil!”
- Josha Jansen, Impact & Marketing Director -
Sociale impact

Jouw aankoop verandert levens

Deze maand blikken we terug op de afgelopen 11 jaar; een periode waarin we dankzij onze partners en klanten €2,1 miljoen hebben kunnen bijdragen. En waarmee we 100.000+ mensen kunnen voorzien van schoon water; het kost gemiddeld €20 om een persoon structureel te voorzien van toegang tot schoon water. Schoon drinkwater en goede hygiëne binnen handbereik zorgt voor een betere gezondheid. Bovendien kunnen kinderen meer tijd besteden aan school en vrouwen aan inkomsten generende activiteiten. Zonder onze klanten, groot en klein, hadden we deze sociale impact niet kunnen realiseren. Wil jij met jouw bedrijf ook impact maken met Marie-Stella-Maris?