Jouw bijdrage aan schoon drinkwater

In 2010 verklaarde de Verenigde Naties toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen als een fundamenteel mensenrecht. Toch blijft het een schrijnende realiteit dat 1 op de 4 mensen geen toegang heeft tot schoon water.

Onze missie is duidelijk: wereldwijd de toegang tot schoon en veilig drinkwater vergroten. Dit realiseren we samen met onze klanten en partners door projecten te ondersteunen met een focus op water, sanitaire voorzieningen en hygiëne (WASH). Lees verder en ontdek hoe jij bijdraagt aan deze waterprojecten!

Met elk product dat je koopt bij Marie-Stella-Maris draag je direct bij aan de realisatie van waterprojecten. Hoe werkt dat?

Wij doneren 2,5% van onze omzet aan de Marie-Stella-Maris Foundation. Het bijzondere is dat jij, als klant, de impact van je aankoop gelijk kunt zien in de checkout of aan de kassa: je ziet precies het bedrag dat wordt gedoneerd aan de Marie-Stella-Maris Foundation. Met deze donatie investeert de foundation in duurzame waterprojecten over de hele wereld, in samenwerking met partners als Project Maji, AquaForAll, Amref en Women for Water Partnership.

Met een totale donatie van €20 help jij al iemand aan levenslang schoon drinkwater. Met deze bijdrage realiseer je niet alleen de toegang tot schoon drink water, maar creëer je een blijvende, positieve impact op het leven van anderen. Het is een investering in een gezondere toekomst, beteren kansen en het bouwen van hoopvolle gemeenschappen.

How we work

De Marie-Stella-Maris Foundation is toegewijd aan het structureel verbeteren van de toegang tot schoon drinkwater. Dit doen we door projecten te ondersteunen met de focus op Water, Sanitatie en Hygiëne (WASH). Door zorgvuldig onze projecten te selecteren en ze te monitoren tijdens en na de constructie, streven we ernaar dat elk project jarenlang een succes blijft.

Lokale betrokkenheid

Het project komt voort uit lokaal initiatief, waardoor het volledige steun krijgt van de gemeenschap. Een gevoel van eigenaarschap vergroot de lokale verantwoordelijkheid en zorgt voor het juiste gebruik van de faciliteit.

Kennis delen

Om ervoor te zorgen dat mensen de waarde van hun nieuwe voorzieningen begrijpen, omvat elk project een sociale campagne en/of trainingen over het gebruik van water, hygiëne en het juiste gebruik van de faciliteiten.

Zelfvoorzienendheid

Na de oplevering van een project streven we ernaar dat de lokale gemeenschap zelf voor de voorzieningen kan zorgen en niet afhankelijk is van verdere externe ondersteuning.

Project Maji

Ghana

We hebben de handen ineengeslagen met Project Maji om de toegang tot veilig water op het platteland te versnellen met duurzame wateroplossingen op zonne-energie.

Als gevolg van deze samenwerking worden in een periode van twee jaar in totaal 17 duurzame waterpunten opgezet in landelijk Ghana. Met oog voor de unieke waterbehoeften van elke gemeenschap wordt een mix van systemen opgezet.

Met deze samenwerking voorzien de 17 waterpunten meer dan 15 miljoen liter veilig water per jaar, waarmee we ongeveer 13.250 mensen helpen aan schoon drinkwater en hygiëne!

Partner pays dogon

Dogon, Mali

Door jouw bijdrage is in Dogon, Mali de succesvolle bouw van 10 watertorens met pompen op zonne-energie gerealiseerd. Dit initiatief voorziet veilig drinkwater voor 2200 families, wat overeenkomt met 13.200 mensen.

Daarnaast worden nu 8 vrouwentuinen voorzien van waterreservoirs, waar 380 vrouwen van profiteren. Dit optimaliseert de waterverdeling en vermindert de tijd en moeite die vrouwen en kinderen nodig hebben. Bovendien zijn 857 hygiënesets verspreid, wat bijdraagt aan verbeterde gemeenschapsgezondheid.

''Sinds 2011 hebben we samen met onze klanten en partners al meer dan 2,1 miljoen euro kunnen bijdragen, waarmee we meer dan 100.000 mensen hebben kunnen voorzien van schoon water!'

Meer waterprojecten ontdekken? Lees meer op Marie-Stella-Maris Foundation.