Let's join forces to reduce our waste

Sustainable future

Naast onze positieve maatschappelijke impact (de bijdrage aan toegang tot schoon water en hygiëne), hebben wij als bedrijf ook een impact op het milieu. We zijn ons hiervan bewust en nemen verantwoordelijkheid om onze impact op het milieu te beperken. In de afgelopen jaren hebben we dit onder andere gedaan door de productie van onze verzorgingsproducten van Zweden naar Nederland te halen (lokaal sourcen / minder transportafstand), door afscheid te nemen van amenities (kleinverpakkingen in de hotelmarkt), door het ontwikkelen van hervulbare waterflessen en uiteraard het ontwikkelen van navulverpakkingen voor onze zepen, zodat we samen met de gebruiker onze afvalstroom kunnen verminderen. Alleen al in 2022 hebben we met de verkoop van refill pouches minimaal 93% bespaard aan gewicht, en dus afval. Wij roepen iedereen op om ook bewust(er) om te gaan met afval en de focus te leggen op het refillen van producten.

LET'S JOIN FORCES TO REDUCE OUR WASTE

Clean Beauty

Ook hebben we in september 2022 ons Clean Beauty assortiment gelanceerd: Hand Care en Body Care producten met zo natuurlijk mogelijke ingrediënten, waarvan tenminste 96% van natuurlijke oorsprong. Onze nieuwe glazen verpakkingen zijn gemaakt van 30% minder glas, hierdoor neemt de inhoud toe maar het materiaalgebruik af. Meer voordeel voor jou, en beter voor het milieu! Onze nieuwe verpakkingen zullen geen cellofaan meer dragen. Hiermee besparen we het 1e jaar 139 km2 aan plastic afval!

REFILL BARS

Verspilling voorkomen doen we samen

Een andere belangrijke stap voor ons op het gebied van
duurzaamheid is de Refill Bar in onze winkels. Een centrale plek waar iedereen zijn/haar/hun lege fles zeep kan navullen uit een grootverpakking om zo de hoeveelheid verpakkingsmateriaal – en dus de hoeveelheid afval te verminderen. Verpakkingsafval verminderen en hergebruik stimuleren middels onder andere het aanbieden van navulmogelijkheden is een belangrijke pijler binnen ons duurzaamheid beleid.

Maar hoe werkt de Refill Bar dan precies? Het is eigenlijk heel eenvoudig. Op het moment dat je fles zeep of een van de andere refill producten op is, kom je met je lege fles naar één van onze winkels in Amsterdam, Utrecht of Maastricht. Daar kies je een refill en staan onze medewerkers klaar om je te helpen. De fles wordt na het vullen nog even schoon opgepoetst en klaar ben je!

Refill jouw producten nog voordeliger!

HAPPY HOURS

Navullen is niet alleen beter voor het milieu, maar ook goed voor de portemonnee. We willen de overstap van een nieuwe fles kopen naar refillen namelijk graag aantrekkelijk en toegankelijk maken. Daarom betaal je voor een refill in de winkel 30% minder in vergelijking met de prijs van een nieuwe fles! Ben jij al begonnen met navullen?

Naast het aanbod in refill-verpakkingen dient elke Marie-Stella-Maris winkel ook direct als een Refill Station. Je kunt bij de Refill Bar bijna het hele assortiment navullen tegen een sterk gereduceerde prijs. Tijdens de ‘Happy Hour at the Refill Bar' - iedere woensdagmiddag tussen 13:00 en 18:00 – kun je zelfs tegen 50% van de nieuwprijs jouw producten bijvullen.

Heb jij nog andere ideeën of feedback hoe wij onze impact op het milieu verder kunnen verkleinen? Laat het ons weten via: info@marie-stella-maris.com