Body Care Routine

Een complete guide om je huid ultiem te hydrateren en voeden

Je huid is het grootste orgaan dat je hebt. Het beschermt je tegen invloeden van buitenaf en speelt een cruciale rol in je algehele gezondheid en welzijn. Gedurende de verschillende seizoenen kan je huid reageren op de wisselende weersomstandigheden. Tijdens de zomer heb je misschien sneller een droge of gevoelige huid, waardoor je behoefte hebt aan zowel hydratatie als voeding.

Bij huidverzorging kom je vaak de termen "hydrateren" en "voeden" tegen. Maar wat betekenen deze precies? Beide zijn essentieel voor een gezonde, stralende huid. Lees verder en ontdek het verschil tussen hydrateren en voeden, en hoe je deze methoden effectief kunt combineren in je dagelijkse body care routine.

Hydrateren vs. voeden

Lichaamsverzorging speelt een essentiële rol in het behouden van een gezonde en stralende huid. Een van de meest voorkomende termen die je tegenkomt bij huidverzorgingsproducten zijn "hydrateren" en "voeden." Maar wat betekenen deze begrippen precies en waarom zijn ze belangrijk voor je huid?

Hydrateren en voeden zijn twee verschillende methoden om je huid gezond te houden. Hydrateren betekent het toevoegen van vocht aan de huid, terwijl voeden inhoudt dat je lipiden (vetachtige stoffen die van nature in je lichaam voorkomen) aanbrengt. Beide zijn essentieel, maar ze richten zich op verschillende aspecten van huidverzorging.

Lipiden, zoals vetten, oliën en bepaalde vitamines (A, D, E, en K), zijn essentieel voor de barrièrefunctie van de huid. Ze helpen de huidbarrière te versterken, vocht vast te houden en schadelijke stoffen buiten te houden. Dit betekent dat een tekort aan lipiden je huid kan beschadigen en vatbaarder kan maken voor uitdroging en irritatie.

Hoe weet je of je huid extra hydratatie of voeding nodig heeft? Een huid die droog, trekkerig of schilferig aanvoelt, heeft waarschijnlijk meer vocht nodig. Fijne lijntjes kunnen ook zichtbaarder worden door een gebrek aan hydratatie. Een doffe, ruwe of gevoelige huid kan wijzen op een tekort aan lipiden. Roodheid en irritaties zijn ook tekenen dat je huid extra voeding kan gebruiken.

Voor een optimale huidgezondheid is een balans tussen hydratatie en lipiden essentieel. Daarom is het gebruik van verzorgingsproducten die zowel hydraterende als voedende eigenschappen hebben, aan te raden. Deze aanpak zorgt ervoor dat je huid niet alleen vocht krijgt, maar dit ook effectief kan vasthouden.

Onze ultieme body care routine bestaat uit vier stappen die je kunt volgen voor de beste resultaten:

Stap 1

Exfoliëren

Begin met het exfoliëren van je huid om dode huidcellen te verwijderen. Dit helpt de huid om andere producten beter op te nemen. Een wekelijks gebruik van een body scrub, zoals onze Caring Body Scrub met sheaboter en abrikozenpitten, of de Deep Salt Body Scrub met zeezoutdeeltjes en hennepzaadolie, voed je huid met essentiële oliën tijdens het scrubben.

Stap 2

Reinigen

Door je huid met een milde body wash te reinigen, verwijder je vuil zonder de natuurlijke oliën aan te tasten die je huid beschermen en soepel houden. Onze natuurlijke body wash is geformuleerd met coco-glucoside, een ingrediënt op basis van kokos en suiker dat de huid mild maar effectief reinigt. Daarnaast is de body wash verrijkt met natuurlijke glycerine, die de huid hydrateert.

Stap 3

Voeden

Na het douchen is het belangrijk om het vocht in je huid vast te houden door deze te voeden met producten zoals onze Body Lotion, Body Cream of Body Oil. Deze zijn rijk aan vitamine A en E die de huid herstellen, voeden en verzachten.

  • Onze Body Lotion, verrijkt met hazelnootzaadolie en sheaboter, biedt optimale verzorging met een lichte formule die snel intrekt.

  • De Body Cream, met zonnebloemolie en sheaboter, heeft een rijkere consistentie die ideaal is voor de droge huid. Gebruik de Body Cream bijvoorbeeld specifiek op je benen voor gerichte verzorging.

  • De Dry Body Oil, geformuleerd met gouden zeewier, zoete amandelolie en upcycled cactusvijgolie, herstelt, hydrateert en verzacht de huid. Deze olie is perfect na een dag in de zon, en geeft een zijdezachte gloed zonder vette finish.
Stap 4

Beschermen

Nadat je body care producten volledig zijn ingetrokken in de huid, volgt de laatste stap: je huid beschermen tegen schadelijke UV stralen. Onze natuurlijke, minerale zonnebrandcrème vormt een fysiek schild dat UV-stralen reflecteert. Dit betekent dat de stralen worden teruggekaatst voordat ze de huid kunnen binnendringen en schade kunnen veroorzaken. De minerale zonbescherming op basis van non-nano zinkoxide biedt uitstekende bescherming tegen UVA- en UVB-stralen en is zowel vriendelijk voor de huid als de oceaan.

Shop onze minerale suncare nu met 50% korting!