Global Handwashing Day

Happy Global Handwashing Day! Deze speciale dag staat in het teken van het belang van handen wassen om hygiëne te bevorderen. Ogenschijnlijk iets simpels, maar zo cruciaal. Deze eenvoudige handeling kan namelijk groots impact hebben. Handen wassen heeft de kracht om levens te redden en een wereld van verschil te maken wat betreft onze gezondheid.

Waarom is handen wassen belangrijk? Handen wassen met zeep behoort tot de meest effectieve en toegangbare manieren om ziektes te voorkomen. Deze eenvoudige handeling kan levens redden, diarree met bijna de helft verminderen en acute luchtweginfecties met bijna een kwart verminderen. Daarnaast werkt handen wassen ook bij aan het verminderen van de verspreiding van ziektes als Ebola, COVID-19 en SARS. Deze simple handeling heeft niet alleen invloed op de gezondheid, maar ook op onderwijs en economie.

Helaas zijn faciliteiten tot schoon water en zeep voor veel mensen niet toegankelijk. 2,3 miljard mensen hebben thuis geen handwasfaciliteit met water en zeep, en bijna de helft van de scholen heeft geen handwasfaciliteit, wat invloed heeft op ongeveer 802 miljoen schoolgaande kinderen (Bron: Unicef)

Hoe jouw aankoop bijdraagt

Wereldwijd blijft de toegang tot schoon water en zeep beperkt. Om handhygiëne te bevorderen, hebben mensen toegang nodig tot faciliteiten die gemakkelijk te gebruiken zijn.

Met elk product dat je van ons koopt, draag je bij aan duurzame waterprojecten. Via de Marie-Stella-Maris Foundation werken wij samen met non-proft organisaties om schoon water toegankelijk te maken in gebieden waar schoon (drink)water beperkt is.

Zo werken wij met Project Maji, een non-profit organisatie die gemeenschappen in Sub Sahara Afrika voorziet van duurzame, effectieve wateroplossingen op zonne-energie. Met deze duurzame waterinstallaties is schoon water toegankelijk voor deze gemeenschappen, wat de hygiene en de gezonheid bevordert!