Join the refillution

5 tips voor een duurzamere lifestyle

Het nieuwe jaar biedt een frisse start voor goede voornemens. Voor velen zijn dit doelen als meer sporten, gezonder eten of juist mee te doen aan Dry January: allemaal bewuste keuzes om je levensstijl te verbeteren. Laten we samen ook bewuste keuzes maken die een positieve impact hebben op het milieu - niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor de wereld om je heen. Duurzaamheid hoeft niet ingewikkeld te zijn; het begint met kleine stappen die samen een groot verschil kunnen maken. In deze blog delen we praktischetips om een duurzamere levensstijl te omarmen.

tip 1

Zoek naar vintage parels

Ontdek unieke objecten in vintage winkels of online platforms. Tweedehands winkelen is niet alleen budgetvriendelijk, maar ook een geweldige manier om unieke items te vinden. Of het nu gaat om kleding of meubels, tweedehands aankopen verminderen de vraag naar nieuwe producten en dragen bij aan het verminderen van afval!

tip 2

Koop lokaal

Support your locals! Door lokaal te kopen, verminder je de transportafstanden van producten, wat resulteert in minder CO2 uitstoot. Bovendien ondersteun je lokale ondernemers en creëer je een sterkere community.

tip 3

Care met Clean Beauty

Transformeer je verzorgingsroutine met clean beauty producten. Onze Body Care producten zijn voor minstens 96% geformuleerd met ingrediënten van natuurlijke oorsprong en zijn vrij van parabenen, siliconen, petrochemische stoffen, (water)vervuilende microplastics en de vervuilende sulfaten SLS en SLES. Met clean beauty producten houd jij jouw huid gezond en onze wateren schoon!

tip 4

Verminder plastic

Kleine veranderingen in je dagelijkse gewoonten kunnen leiden tot aanzienlijke vermindering van plastic afval! Zeg daarom nee tegen eenmalig plastic en gebruik bijvoorbeeld herbruikbare boodschappentassen en waterflessen. Kies voor producten met minder verpakkingsmateriaal en recycle waar mogelijk.

tip 5

Navullen

Nog een manier om verpakkingsafval te verminderen, is door te kiezen voor navulbare verpakkingen en producten, bijvoorbeeld herbruikbare flessen voor water en een koffie to-go. Of vul jouw Body & Home producten na met onze duurzame navulverpakkingen of aan de Refill Bar.

Door je producten na te vullen, verminder je niet alleen je afvalproductie, maar draag je ook bij aan een schonere planeet. En het is ook nog eens beter voor je portomonnee: aan onze Refill Bar vul je altijd na met 30% korting, en op woensdag tijdens Happy Hour at the Refill Bar zelfs met 50% korting!