A Guide to Well-Being

In onze vaak drukke levens vergeten we soms het belangrijkste aspect van welzijn: de zorg voor onszelf. Neem dagelijks de tijd voor jezelf, of het nu gaat om een ontspannend bad, een wandeling in de natuur, of gewoon een paar minuten meditatie. Door bewust tijd te besteden aan jezelf, herstel je niet alleen fysiek, maar help je ook stress te verminderen.

Start je dag met mediteren

Neem elke ochtend 5 à 10 minuten om te mediteren. Met een ochtendmeditatie geef je jezelf een positieve energieboost waardoor je helemaal klaar bent voor de rest van de dag. Een dagelijkse, korte meditatie van 5 minuten kan al helpen tegen bij het verminderen van stress, een betere concentratie, een verbeterde slaap en emotionele balans. 

Door een geurkaars te branden geef je je ochtendmeditatie extra sfeer. Met haar heldere geur is No.07 Voyage Vetiver perfect om de dag rustig mee te starten.

Neem een ontpannen, maar actieve houding aan door rechtop in bed of op de bank te gaan zitten. Sluit je ogen, focus op je ademhaling en neem je moment om tot rust te komen. Tijdens het mediteren probeer je volledige stilte in jezelf te ervaren. Dwalen je gedachten af? Geen zorgen, probeer je weer te focussen op je ademhaling. Na de meditatie ben je helemaal klaar om je dag zen te starten.

Een verkwikkende douche of ontspannen bad

Geniet van een verfrissende start van je dag met een koude douche. Een frisse douche kan zorgen voor een heerlijke verkwikking, waardoor je gelijk wakker wordt in de ochtend. Hoewel het even wennen is, brengt een koude douche tal van voordelen met zich mee, variërend van een versterkt immuunsysteem tot een verbeterde doorbloeding. Het belangrijkste voordeel? Een verkwikkende koude douche zet je meteen in de juiste mindset voor de dag. Combineer deze routine met de Foaming Body Wash in No.09 Lemon Notes, met geurtonen van citroengras, bergamot en citrus voor een frisse kick in de ochtend. 

Bij het starten van een koude douche is het raadzaam om eerst lauw water te gebruiken. Dit helpt je lichaam zich aan te passen aan de temperatuurveranderingen. Vervolgens verlaag je geleidelijk de temperatuur. Terwijl het koude water op je huid stroomt, richt je je op je ademhaling door rustig en diep in te ademen en langzaam uit te ademen. 

Ben je zelf niet zo’n fan van een koude douche, en zoek je meer naar ontspanning na een drukke dag? Neem dan vaker een ontspannend bad. Een ontspannen bad nemen is een activiteit dat al eeuwen wordt gedaan - en niet voor niets. Psycholoog Neil Morris deed in 2002 onderzoek naar de psychologische effecten van baden. Zijn bevindingen tonen aan dat we tijdens een bad het gelukshormoon serotonine aanmaken, terwijl het warme water stress verlicht. Kortom, badderen, zoals al werd geloofd door oude Romeinen en Chinezen, bevordert ontspanning. 

Door naast een warm bad, ook warme geuren te gebruiken creëer je een ultiem kalmerende omgeving. Maak je ontspannende badritueel helemaal compleet met de Refillable Geurkaars in No.10 Rock Roses of No.14 Courage des Bois. Deze geuren dragen bij aan de algehele rustgevende sfeer, waardoor je de stress van de dag kunt loslaten en volledig kunt genieten van het ontspanningsmoment.

''Geuren dragen bij aan de algehele rustgevende sfeer, waardoor je de stress van de dag kunt loslaten en volledig kunt genieten van het ontspanningsmoment.''

Wandelen door de natuur

Neem vaker een moment om door de natuur te wandelen. Wandelen is in talrijke opzichten gezond. Het verbetert je conditie, versterkt je spieren en botten, vergoot het vermogen van je longen, stimuleert de bloedsomloop en stofwisseling en verlaagt je bloeddruk. Door buiten te wandelen op een zonnige dag, maak je vitamine D aan, wat weer goed is voor je imuumsysteem. Ook mentaal kan een wandeling helpen - even je hoofd leegmaken, of juist creativer worden en op nieuwe ideëen komen. Geen tijd voor een wandeling? Neem het op in je dagelijkse routine. Ga bijvoorbeeld wandelen naar werk of wandel een kwartier door het park tijdens de lunchpauze.

Geur en ruimte

Het is van belang dat we elke dag een moment nemen voor onszelf. In de praktijk heb je soms dagen waar dit wat lastiger is. Door geur toe te voegen in je leefruimtes, zoals je woonkamer of badkamer, kan dit al helpen om je mood postief te beïnvloeden, zonder dat je daar extra tijd voor hoeft te maken. Onze geurstokjes verspreiden de hele dag door een subtiele geur die de zintuigen prikkelen. Kies voor een sprankelende geur als No.12 Objets d’Amsterdam voor een energieke sfeer in huis, of kies juist voor een warme geur als No.14 Couragse des Bois voor een gevoel van geborgenheid.