sustainable stories

Hoe jij jouw impact beperkt met navullen

We willen allemaal duurzamer leven en onze invloed op het milieu verminderen. Daarom is het belangrijk om na te denken over hoe onze dagelijkse verzorgingsgewoonten het milieu beïnvloeden. Een goede manier om die impact te verminderen, is door je producten bij te vullen. Lees verder hoe dit een positief effect heeft op het milieu en waarom jij hiermee een duurzame keuze maakt.

Je vermindert afval

De verpakkingen van onze Body & Home essentials zijn met aandacht ontworpen en hebben een tijdloos design. Zonde dus, om deze verpakkingen na het eerste gebruik al weg te gooien! Door de flessen simpelweg na te vullen, verminder je afval en daarmee ook je impact op het milieu. Door bijvoorbeeld je Body Wash na te vullen kun je tot wel 78% afval verminderen! Navullen kan bij ons op twee manieren:

Je reduceert CO2-uitstoot

Door je producten na te vullen draag je bij aan energiebesparing tijdens de productie. Het maken van nieuwe verpakkingen kost namelijk grondstoffen, energie en water. Door te kiezen voor navulling, besparen we die bronnen en verminderen we samen de energiebehoefte. Dat betekent minder CO2-uitstoot tijdens productie en transport, en een kleinere impact op het klimaat.

Je draagt bij aan een circulaire economie

Binnen het grotere plaatje draag je met refills bij aan een ciculaire economie. ''In een circulaire economie gebruiken we zo min mogelijk grondstoffen, die we vervolgens steeds weer opnieuw hergebruiken zodat het winnen van nieuwe grondstoffen zo lang mogelijk uitgesteld of zelfs helemaal voorkomen kan worden. Nederland heeft tot doel in 2050 volledig circulair te zijn'' (bron: Universiteit Utrecht).

Door langer gebruik te maken van dezelfde verpakking, zijn minder grondstoffen nodig om nieuwe verpakkingsmaterialen te maken. Dat helpt om de druk op natuurlijke hulpbronnen te reduceren. Zo zijn onze geurstokjes gemaakt van een glazen fles waar je lang van kunt genieten, en die je gemakkelijk kunt navullen met onze geurstokjes refill.

Je bespaart kosten

Navullen is ook beter voor de portomonnee! Hoewel de eerste aanschafprijs van een nieuwe, duurzamere verpakking misschien iets hoger is, zijn navulverpakkingen vaak voordeliger dan het steeds opnieuw kopen van een nieuw product.

Wist je bijvoorbeeld dat je elke woensdag je producten met 50% korting kunt bijvullen in onze winkels tijdens onze Happy Hour Refill? Ook kun je met onze Refill Bundles €5 besparen per bundle!